петак, 20. новембар 2015.

NAKED - "Nakedonia"

(NarRator Records) 2015.
CD
Jazz/ethno/world music – SERBIA


 Na ovogodišnjem beogradskom jazz festivalu, Naked su imali zapažen nastup, koji je ujedno bio i dobra prilika da se u koncertnoj formi promoviše aktuelni treći po redu album „Nakedonia“.
Naked su svoje prvo izdanje „Noyz“ objavili 2008-e, a sledeće “Get Naked“ 2011-e.
Beogradska ekipa koja deluje u formaciji kvarteta, na svoj način „preispituje“ balkan ethno idiome, kombinujući ih sa jazz, fusion i snažnim core elementima, uspevši da ponudi jedno svoje izražajno i koncepcijsko viđenje muzike, u kojoj se energija, strast i sviračka virtuoznost prepliću i konstantno ukrštaju. Na „Nakedonia“ albumu im se pridružio specijalan gost – Amir Gwirtzman, koji je svojim muziciranjem dodatno koloritno obojio Naked sound. Sjajna produkcija Voje Aralice, usviran band, i priređeni autorski materijal koji potvrđuje posvećenost beogradskog kvarteta, dovoljan su razlog, da ih pogledate „uživo“ u svom gradu, kad vam se naravno za to ukaže prilika.
„Nakedonia“ potvrđuje kontinuitet kreativnosti grupe, a verujem da će se priča oko njihove muzičke poruke u budućnosti  razvijati u  očekivano pravom smeru.



naked.rs



                                                        

Нема коментара:

Постави коментар