четвртак, 3. децембар 2015.

NEBOJŠA NIKOLIĆ aka SKELETON MAN – „Dream“/“Once Upon A Time“

(Rontgen Records) 2015.
CD
Americana/soul pop/blues rock – SERBIA


Beogradski kantautor Nebojša Nikolić aka Skeleton Man nedavno je objavio svoje treće po redu albumsko ostvarenje. Reč je o CD-u na kojem su se  našla dva izdanja – „Dream“ i „Once Upon A Time“. Njegova prva dva albuma – „A Mess Of Blues“ i “ Life“ bila su više obojena blues formom, dok ovaj treći donekle donosi drugačiji stilski zaokret, istina ne toliko različit a da ne bi mogli uvideti da se zapravo iza svih ovih snimaka i pesama krije jedna ličnost.
„Dream“ i „Once Upon A Time“sa ukupno 21-nim songom promovišu Skeleton Mana kao autora koji na svoj lični i vrlo emotivan način komunicira sa americana formom, soulful popom i „mekšim“ blues rockom. Pesme su i dalje interpretirane na engleskom jeziku, a i u ovom slučaju gospodin Nikolić je imao studijsku pomoć svog prijatelja, etabliranog usno harmonikaša Pere Joa Miladinovića, kao i pevačice Tamare Nikolić. Nebojša je istovremeno i producent materijala, a svirao je klavijature, električnu i akustičnu gitaru. Na albumu se još pojavljuju kao gosti Saša Jovanović- Jovandeka (Grandpa Candys), Vlada Jovanović i Goran Stojković-Goxy.
Skeleton Man je ponudio na uvid vrlo melodičan materijal, da ponovim još jednom sa dodacima jakih vokalnih i tekstualnih emocija, a pojedini songovi poseduju i izraženiju tkzv. radijsku prijemčivost, poput : „Lady Support“, “ The City Of Love“, „The Unfinished Illusion“, „In The Middle Of A Dream“, „Try Baby“…
U kreativnom smislu „Dream“/“Once Upon A Time“, prikazuju Nikolića u nešto izraženijoj melodičnijoj, soulful varijanti, otkrivajući jednu njegovu dodatnu snažnu i inspirativnu  autorsku dimenziju, koja nije bila toliko „vidljiva“ na prethodna dva CD-a.

facebook.com/Skeleton-Man


                                           

                                          

CARDINAL POINT – „Spit On Trust And Reliance“

(Nocturne Media) 2015.
CD
Southern metal/stoner – SERBIA


 Nedavno se pojavio debi album sastava Cardinal Point ( Ex GodDamn) iz Vranja, dostupan  u fomatu CD-a,  kao i download opciji.  Ovaj kvartet je vrlo predano i postupno gradio karijeru,imajući više nego zapažene nastupe na festivalima i gitarijadama po Srbiji i regionu, pokazujući publici i zatečenom auditorijumu da je reč o aktu, koji vrlo dobro zna šta hoće, želi i koliko može.
Sound sa koncertnih nastupa je vrlo vešto „utisnut“ i u studijskoj formi, te se može  reći da bend sa ovde priređenim snimcima, nije ništa izgubio od „live“ žestine i energije. Cardinal Point su na terenu tokom proteklih godina na naročito USA sceni, vrlo prisutnog southern metala, kojeg kombinuju sa ublaženim stoner i hard rock elementima. Pevaju na engleskom jeziku, a sviračkoj ubedljivosti dodata je i izražena melodičnost, što u njihovom slučaju predstavlja neizostavan kvalitet.


 „Spit On Trust And Reliance“ je album na kojem se našlo 12 ujednačenih songova, vrlo jednostavno, ali mudro produciranih i postavljenih.
Momci iz Vranja mogu biti sasvim zadovoljni realizacijom albuma. Tako je jedna faza  posle puno muka uspešno privedena kraju,  i sada sledi po bendove uvek teži deo, a to je promocija i marketing.

 facebook.com/cardinalpointband